Rinichii

Detoxifierea rinichilor 

  Rinichii sunt organe foarte importante pentru organism, ei eliminand toxinele din organism. Ei elibereaza hormoni importanti precum: eritropoietină , renină și calcitriol, hormoni foarte importanti pentru buna functionare a organismului.
 Rinichii impreuna cu alte organe, ajuta la absortia vitaminei D, reglarea hipertensiunii arteriale, producerea de celule rosii din sange. 
 Rinichii se detoxifiaza singuri, dar pentru asta au nevoie de multe lichide si o alimentatie echilibrata cu un continut ridicat de fructe si legume.  
 Lipsa lichidelor poate duce la probleme grave, precum infectii ale tractului urinar, acnee, eczeme, dureri ale rinichilor, etc.

  Sfaturi utile pentru protejarea rinichilor: 
 - evitati consumul de alimente prajite si foarte sarate; 
 - aveti grija la greutatea corporala; 
 - verificati-va regulat nivelul colesterolului; 
 - beti minim 2 L de apa zilnic; 
 - asigurati-va ca aveti o dieta bogata in fructe, legume si cereale integrale; 
 - evitati consumul de alcool, tigari si cafea; 
 Pentru detoxifierea rinichilor, cele mai bune sunt diureticele naturale (fructe, legume, plante − iarba-neagra, mesteascan, strugurii-ursului, coacaze negre, maces, matase de porumb, urzica).  
 
 1. Patrunjel. Este un diuretic foarte bun care ajuta la detoxifierea rinichilor. Ajuta la cresterea productiei de urina care duce la o mai buna curatare a rinichilor si la eliminarea bacteriilor. O lingura de pulbere de patrunjel intr-o cana de apa clocotita se lasa la infuzat (acoperit) timp de 5 minute. Beti timp de o saptamana cateva cani de ceai de patrunjel zilnic. 
 
 2. Urzica. Ceaiul de urzici este un foarte bun diuretic care ajuta la detoxifierea rinichilor, previne infectia rinichilor si previne transformarea cristalelor din rinichi in pietre. Fierbeti doua linguri de frunze de urzica intr-o cana de apa fierbinte. timp de 10 minute, strecurati si adaugati putina miere de albine. Beti acest ceai de urzici de doua ori pe zi timp de cateva saptamani. 
 
 3. Matase de porumb. Este un diuretic natural care stimuleaza productia de urina, ajutand la tratarea infectiilor vezicii urinare, infectiei rinichilor sau la eliminarea pietrelor la rinichi. Se foloseşte sub formă e infuzie. Peste două linguriţe de mătase de porumb turnăm 250 de ml apă clocotită şi lăsăm la infuzat timp de 5 minute. Se consumă câte două căni pe zi. 
 In timpul curei cu ceai de mătase  se va evita consumul de alimente acide şi acre. 
 
 4. Radacina de papadie.
  Este un bun diuretic atat pentru rinichi cat si pentru ficat, crescand si productia de urina in acelasi timp. Fierbeti 2 linguri de radacina de papadie intr-o cana de apa timp de 5 minute, apoi lasati la infuzat inca 10 minute. Se beau 2 cani pe zi timp de cateva saptamani. 
 
 5. Telina. 
 Este un bun diuretic, eliminand toxinele si metalele grele din organism. Telina contine nutrienti importanti pentru organism care stimuleaza rinichii; consumul regulat de telina previne aparitia pietrelor la rinichi si infectia acestora. Beti un pahar de suc de telina zilnic timp de cateva saptamani. 
 
 6. Turmeric. 
 Este o alta planta cu proprietati de detoxifiere a organismului. Curata rinichii, ficatul si sangele. Este un bun anti-inflamator, tratand infectia si inflamarea rinichilor. Amestecati o lingura de praf de turmeric, zeama de la o lamaie, un varf de boia iute si putina miere de albine intr-o cana cu apa calda. 
.Beti in fiecare zi cate o cana timp de cateva saptamani. 
 
 7. Coada calului. 
 Este bine cunoscuta pentru proprietatile sale diuretice. Ajuta rinichii sa elimine mult mai usor toate toxinele acumulate. Este un bun antioxidant ajutand rinichii si intregul aparat renal. Adaugati 3 linguri din planta coada calului la o cana de apa clocotita si fierbeti timp de cateva minute. Beti 2-3 cani pe zi timp de cateva saptamani. Exista pe piata chiar si suplimente pe baza de coada calului. 
 
 8. Cozile de cireşe. 
 Se administrează sub formă de infuzie. 
 Peste două linguriţe de cozi turnăm o cană de apă fierbinte şi lăsăm la infuzat un sfert de oră, după care strecurăm. 
 Se consumă trei căni pe zi, înaintea meselor principale.  
 
 9. Seva de mesteacan. 
 Seva de mesteacăn concentrează toate substanțele nutritive necesare creșterii arborelui: glucoza și fructoza ( conferă gust ușor dulceag ), aminoacizi, vitamina C, minerale ( calciu, magneziu, mangan, zinc, fosfor , sodiu, fier ). Acești nutrienți se află în proporții optime și se asimilează cu ușurință în organism. Se beau intre orele 8-12, dimineata, pana la 600 ml de seva proaspata de mesteacan, in cure de minimum 5 zile. Are efecte foarte puternice de dizolvare a calculilor renali (o cura de 5 zile te scapa de pietrele la rinichi), de stimulare a activitatii rinichilor si implicit a diurezei. Durata curei nu este condiţionată, de obicei, decât de perioada în care seva e secretată de copac.