Plamanii

  Detoxifierea plamanilor ajuta la eliminarea infectiilor, reducerea riscului de cancer, extinderea capacitatatii pulmonare si imbunatatirea starii de sanatate a tractului respirator. Este indicata in primul rand pentru fumatori si persoanele care traiesc in locuri cu aer poluat. 
 Fumatul este una dintre cauzele principale ale afecțiunilor respiratorii și ale unor boli grave, cum ar fi cancerul. Prin urmare, este important ca fumătorii care încearcă să renunțe la acest obicei să-și îmbunătățească stilul de viață și să-și detoxifice plămânii. 
 În acest sens, este bine de știut că există numeroase ingrediente naturale care ajută la curățarea plămânilor și la eliminarea toxinelor. 
 Așadar, află care sunt preparatele care curăță plămânii în mod eficient!
 
  Detoxifiază-ți plămânii cu ajutorul respiratiei. 
 Exercițiile de respirație ajută la purificarea plămânilor prin vascularizarea lor. 
 Tot ce trebuie să faci este să inhalezi puternic, apoi să-ți ții respirația pentru 2-3 secunde, după care expiri profund. Repetă acest exercițiu de 7-8 ori. 
 
 Apa 
 Cel mai bun mecanism de curatare este apa. Evitati cafeaua, sucurile sau alcoolul si beti apa curata. 
 Cheia pentru o sanatate excelenta este o buna hidratare, deoarece accelereaza procedura de detoxifiere. 
 
 1. Grepfrutul curăță plămânii de tutun 
 Grepfrutul are un conținut bogat de antioxidanți care îmbunătățesc în mod semnificativ funcționarea celulelor de la nivelul plămânilor. Compușii activi ai acestuia opun rezistență celulelor maligne, fapt care ajută la prevenirea tumorilor. Fumătorii care consumă grepfrut în mod regulat pot reduce riscul de dezvoltare a cancerului sau a altor afecțiuni pulmonare. 
 
 2. Usturoiul Usturoiul este unul dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din dieta noastră. Conținutul său bogat de sulf îi oferă acestuia proprietăți antiinflamatoare și antioxidante care apără sănătatea plămânilor. Consumul de usturoi crud scade riscul de boli cronice atât la fumătorii activi, cât și la cei pasivi. 
 
 3. Cimbrul Cimbrul conține substanțe active care îți îngrijesc căile respiratorii. Uleiul esențial de cimbru poate fi folosit ca remediu natural pentru ameliorarea congestiei din piept. Cimbrul are proprietăți antibiotice care ucid bacteriile și virusurile care pot cauza probleme pulmonare. 
 
 4. Sovârful Atât planta, cât și uleiul de sovârf au o concentrație ridicată de carvacrol și acid rozmarinic, substanțe cu un efect pozitiv asupra aparatului respirator. Consumul acestei plante și folosirea sa în aromaterapie sunt două modalități excelente de a ameliora problemele respiratorii. De asemenea, se elimină toxinele în exces. 
 
 5. Ghimbirul Rădăcina de ghimbir are proprietăți antibiotice, antiinflamatoare și aromatice care poate trata problemele pulmonare și bronhiale. Această plantă dilată vasele sanguine și stimulează eliminarea excesului de mucus, ajutând la regenerarea căilor respiratorii. 
 
 6. Morcovul O legumă indispensabilă în dieta oricăruia dintre noi, morcovul conține vitaminele A, C, E și K. Acestea sunt necesare pentru a proteja țesuturile și celulele epiteliale. Pentru a neutraliza efectele negative ale nicotinei și ale altor substanțe nocive, este recomandat să mănânci morcovi în stare crudă. 
 
 7. Eucaliptul Eucaliptul este una dintre cele mai populare plante atunci când vine vorba de sănătatea aparatului respirator și a plămânilor. Originar din Australia, eucaliptul este unul dintre cele mai vechi remedii pentru ameliorarea iritațiilor și a inflamațiilor cauzate de afecțiunile pulmonare. Acestă plantă este recomandată pentru eliminarea excesului de mucus din nări și pentru combaterea altor simptome comune asociate răcelii și gripei. 
 
 8. Menta Menta este o plantă aromatică folosită în scopuri culinare și medicinale. Aceasta conține substanțe active care reduc inflamațiile și alte simptome respiratorii. Bomboanele de mentă, aburii și băile sunt doar câteva dintre modalitățile prin care îți poți curăța plămânii. Te-ar putea interesa și: 
 
 9. Sucul de aloe vera Acest suc natural obținut din planta de aloe vera conține agenți detoxifianți puternici și substanțe active care curăță plămânii. Acest suc este mult mai benefic atunci când îl consumi cu două linguri de miere și câteva picături de zeamă de lămâie.
 10. Rădăcina de lemn dulce Rădăcina de lemn dulce este foarte populară în întreaga lume și este ușor de identificat datorită aromei sale unice. Lemnul dulce are proprietăți antiinflamatoare și decongestionante care stimulează detoxifierea și eliberează căile respiratorii blocate. Este indicat ca, pe lângă folosirea acestor remedii, să faci pașii necesari pentru a renunța la fumat. Deși nu este ușor, cu multă voință și dorința de a-ți îmbunătăți starea de sănătate, vei reuși să faci asta. 
 
  11. Ceapa 
 Este bogata in substante nutritive. Ceapa poate invinge multe boli, cum ar fi cancerul sau unele infectii pulmonare, si ajuta, de asemenea, la subtierea mucusului si eliminarea toxinelor. 
 
  12. Strugurii ursului si podbalul 
  Cand renuntati la fumat, este foarte important sa va curatati plamanii de toxine.
 Strugurii ursului si podbalul permit acest tip de curatare si de aceea ele sunt bine-cunoscute printre fumatori. 
 Un alt aspect important este ca aceste plante intaresc intregul sistem respirator.
 
  13. Plamanarica (mierea ursului) 
 Proprietatile terapeutice ale acestei plante se datoreaza continutul de acizi (salicilic, galacturonic, palmitic, miristic, stearic) si de vitamina C, caroten si saruri minerale bogate in mangneziu. Toate acestea exercita asupra organismului uman o actiune diuretica, emolienta, antiinflamatoare, reconstituanta, cicatrizanta, antidiareica, analgezica, fiind in acelasi timp si un bun expectorant si antispastic bronhic. 
 Frunzele de plamanarica sunt considerate un remediu natural, in tratarea si vindecarea afectiunilor cailor respiratorii, deoarece calmeaza tusea, raguseala si regleaza expectoratia. 
 
  14. Lumânărica 
 Buruiana de la marginea drumului despre care puţină lume ştie cât de multe virtuţi terapeutice are, şi-a demonstrat, de secole, proprietăţile expectorante, antiinflamatoare, antimicrobiene, antivirale şi nu numai. 
 O serie de afecţiuni, de la bronşită şi astm până la gastroenterită ori tuberculoză, pot fi tratate simplu, cu preparate obţinute din această plantă. Planta este recomandată, pentru uz intern în caz de răguşeală, laringită, angine, bronşită, astm, gastroenterintă, tuberculoză, traheită, fiind recomandată utilizarea sub formă de infuzie, decoct, tincură, macerat la rece. 
 Ceaiul de lumânărică ajută la la calmarea tusei convulsive şi fluidificarea secretiilor bronşice, ameliorează simptomele bronşitei şi măreşte intervalul între crizele de astm bronşic. 
     Uz intern
   - infuzie dintr-o linguriţă de flori uscate la 200 ml de apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 10-15 minute, se strecoară prin pânză deasă şi se beau unul -două ceaiuri călduţe pe zi, prin înghiţituri rare, sau câte o lingură la intervale de o oră, având efecte în tratarea tusei, bronşitei, laringitei, traheitei şi a altor afecţiuni ale aparatului respirator. 
 Fiind denumit „ceaiul iernii“, este foarte solicitat în perioadele reci ale anului şi nu trebuie să lipsească din familiile cu bolnavi de plămâni; 
  - infuzie dintr-o lingură de amestec, în părţi egale, din plante cu efecte sinergice: flori de lumânărică, nalbă, tei, frunze de podbal şi patlagină în 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute, se strecoară, se îndulceşte cu miere şi se beau două ceaiuri călduţe pe zi, pentru uşurarea expectoraţiei, calmarea tusei şi răguşelii. 
   Uz extern
  - decoct din 30 g de flori şi frunze de lumânărică la un litru de apă; se fierbe 3 minute, se strecoară şi se utilizează sub formă de gargarisme, la intervale de 30 de minute, cu efecte în răguşeală;
  - tinctură din doi pumni de flori uscate, care se macerează în 500 ml de alcool de 70 de grade, timp de 7 zile; se strecoară şi se fac frecţii pe piept contra bolilor pulmonare sau frecţii în dureri reumatismale;
  - ulei din doi pumni de flori uscate, macerate timp de 7 zile în 500 ml de ulei de floarea-soarelui sau de măsline; se foloseşte ca frecţii uşoare, în bolile de plămâni sau în reumatism. 
 
 Dieta pentru detoxifierea  fumatorilor.
  Tigarile reprezinta unul dintre principalii factori care duc la cancerul de plamani, insa si alti factori iti afecteaza serios organele respiratorii. Asa ca de ce sa nu tii o scurta cura de detoxifiere care sa iti curete plamanii si sa iti permita sa respiri mai usor. 
 Este bine de stiut ca in timpul acestei cure de deteoxifiere nu trebuie sa consumi lactate, asa ca este bine sa nu mai mananci branza, lapte sau smantana cu doua zile inainte de a incepe dieta.
  Inainte de deteoxifierea plamanilor, intestinele trebuie sa fie curate sise in acest sens, bea ceai de sunatatoare cu o seara inainte de a incepe cura. 
 Este important sa nu ai plamanii incarcati, asa ca abtine-te de la tigari cu cateva zile inainte de a incepe dieta si nu fuma pe tot parcursul ei. 
 Ai doua variante: fie tii dieta doar pe baza de sucuri si o transformi in dieta de detoxifiere pentru intregul organism, fie consumi orice fel de mancare, dar cu putina grija sa nu mananci grasime si zahar.
  Ce sucuri vei consuma pentru a avea plamani curati:
 – la micul dejun consuma zeama de la doua lamai, amestecata cu jumatate de litru de apa
 – la pranz bei 500 ml de suc de grapefruit sau de ananas – contin antioxidanti si te ajuta sa iti protejezi plamanii de afectiuni
 – in jur de ora 17:00 vei mai consuma 500 de ml de suc de morcov, care va regla circulatia si va curata sangele
 – la ora 20:00 vei consuma un suc din 200 de grame de telina si 300 de grame de castraveti
 – inainte de culcare vei bea 300 de ml de suc de portocale si banane (va iesi mai gros, ca un smoothie) – potasiul continut este un element vital in buna functionare a celor doi plamani, ii va detoxifia si, in plus, te va ajuta sa dormi mai bine.
 Tine aceasta cura de detoxifiere pentru plamani timp de 4 zile sau chiar mai mult.